Mariell
Aan de voet van het Leithagebergte, waar bodem en geografische ligging ideaal zijn voor wijnbouw, liggen de wijngaarden van het kleinschalige familiebedrijf Mariell.
"Klein maar fijn" is het motto, waaronder zij in gezinsverband dit bedrijfje runnen. Veel liefde en aandacht en een grote hoeveelheid arbeid wordt er in gestoken. "Wij kennen elke druivenstok persoonlijk....." En uit pure overtuiging en liefde voor hun producten zijn ze in 2009 overgestapt op een volledig biologische bedrijfsvoering. Ook in de kelder wordt met een bepaalde filosofie gewerkt. De wijnen blijven lang op de gistculturen rusten, waardoor niet de frisse fruitigheid voorop staat, maar de complexiteit en een lange levensduur bevorderd worden.
Alles wordt gebruikt: ze maken ook druivensap, wijnazijn, tresterbrand en druivenpitolie, jam en chutneys. Wat niet te gebruiken is voor menselijke consumptie wordt gecomposteerd en terug op het land gebracht voor bemesting. Kunstmest en bestrijdingsmiddelen zijn uit den boze: er is een beplanting in de wijngaard die van nature schadelijke insecten weert en voor een natuurlijke bemesting zorgt.