Vina da Cal
De familie Perez besloot enkele jaren terug om de wijngaarden in hun bezit zelf te gaan exploiteren, geheel volgens de eeuwenoude tradities en met de druivensoorten die de streek Ribeiro al in de 15e en 16e eeuw grote bekendheid in de wereld hadden gegeven. De wijngaarden strekken zich uit over de hellingen van de Miño, in terrasvorm. De bodem bestaat voornamelijk uit zand gevormd door erosie van granietrotsen met enkele oude lagen leisteen. Het is een arme en goed doorlatende, licht zure bodem. Het klimaat tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, is regenachtig in de winter en het voorjaar en warm in de zomer, met pieken tot 40 ° C, waardoor voldoende rijping van de druiven mogelijk is. De onder deze unieke omstandigheden gegroeide druiven hebben een aantal aromatische, fruitige, minerale kenmerken, met een vleugje zuurheid, die zeer mooie wijn voor consumptie oplevert. Bovendien wordt zo milieuvriendelijk mogelijk ,zonder gebruik van kunstmest en fungiciden die milieuonvriendelijk zijn gewerkt.