Clos du Jas

Gregory Serpent van Clos du jasGregory Serpent van Clos du jas

Clos du Jas is een klein familiebedrijf van 5 hectare in het Lirac/Chateauneuf du Pape gebied. Alle wijngaarden zijn gecertificeerd organisch.

Alles in de wijngaard wordt met de hand gedaan , biodynamisch.

De meerderheid van de wijnstokken is oud, erg oud; gemiddeld 70 jaar. Sommigen zijn zelfs 100 jaar oud.

Er wordt erg veel aandacht en arbeid besteed aan deze wijnstokken en de grond wordt bewerkt met de hulp van hun paard.

Het doel van het hele proces van wijnmaken is om de juiste balans te zoeken, waardoor ook het terroir zo goed mogelijk tot expressie komt.
De druiven worden op het juiste rijpingsmoment geoogst en worden minstens 2 tot 3 jaar gelagerd om zo een uitzonderlijke finesse en mineraliteit te krijgen.

De wijnen van dit kleine domein zijn zeer gevraagd en staan inmiddels op vele wijnkaarten van de toprestaurants in Frankrijk. Het aanbod is daardoor zeer beperkt!

Clos du Jas; werken met paardClos du Jas; werken met paard
per pagina
per pagina