Deze website vereist cookies om al zijn functies te kunnen verstrekken. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies - Lees meer - Verbergen

Vinhão / Souson

Deze rode druif komt vrijwel alleen voor in het Noordwesten van het Iberisch schiereiland. Vaak de (belangrijkste) druif in de rode vinho verde en door zijn hoog zuurgehalte passend bij de vette arme boerengerechten uit die streek, trditioneel gedronken uit een kom ipv een glas. En door zijn intense rode kleur ook wel gebruikt om lichtere wijnen iets donkerder te maken. Het is ook een van de weinige druiven met rood sap uit het vruchtvlees.

"Famous for its biting acidity and dark, opaque colour, Vinhão is the most-planted grape of the Vinho Verde/Minho region. Unlike most red grapes, where practically all the colour comes from the skins, Vinhão also has red flesh and therefore instant red juice, which then darkens further once the blue-black skins have time to macerate. This is an especial advantage in the case of port production, where colour needs to be extracted very quickly. In the Douro Valley it goes by the name of Souzão, and it is currently being quite widely replanted. Vinhão originated in the Vinho Verde/Minho region, and only later migrated to the Douro."

 
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
  1. Alter tinto
    € 9,25

    Complex, met intense aroma's van rode vruchten (bramen, bosbessen, kersen) overheersen over de subtiele noten van de houtlagering.

    Leer meer
  2. Priorato de Razamonde tinto
    € 10,75

    Het hoge zuurgehalte van de Souson maakt een dergelijke wijn uitermate geschikt om wat vettere maaltijden te helpen verteren, zoals de lokale boeren-keuken in Galicie en Noord Portugal dat vraagt.

    Leer meer
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren