Pinot noir/Spätburgunder

Albert Heijn publiceert al jaren het blad “Allerhande”. Recentelijk verscheen een aflevering met de 100 meest populaire zomergerechten. De onbetwiste nr. 1 is biefstuk tagliata, een gegrilde biefstuk in reepjes met rucola en andere lekkere dingen en de meest heerlijke vakantieherinneringen bij ons oproepend. Nanny heeft het gisteren klaargemaakt en ik selecteerde ter begeleiding de blauburgunder/pinot nero van Wilhelm Walch uit Süd-Tirol…! Complimenten over en weer: van de kok aan de sommelier en omgekeerd!  “Pauzeloos genieten” schoot mij door het hoofd; een 22 jaar geleden door KvD geintroduceerde term, toen we op zijn verzoek in Achenkirchen gems gingen eten.
Deze pinot nero van Walch had ik meegenomen naar Frank, waarna we hem aan de “Bourgogne-test” onderwierpen. Frank is van de Bourgognes en met hem beschouw ik die als de standaard voor pinot noir en chardonnay. Een Auxey-Duresse en een Beaune premier-cru zouden de italiaan wel eens op zijn plaats wijzen. Maar ondanks het feit dat beide bourgognes een stuk duurder zijn, deed de italiaan weinig onder voor de Auxey-D. en versloeg ruimschoots de Beaune! Frank en ik waren dat met elkaar eens, scorend op het terrein van “wat wij lekker vinden”. Dus als u eens wilt genieten bij uw biefstukje…

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 30

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 30

per pagina
Van hoog naar laag sorteren