Ambrosia
En daar heeft hij zijn serieuze, droge karakter van, kruidig, droog, vol van smaak. Echte wijn.....
Nebbiolo is eigenlijk niet zo heel donker van zichzelf. Zoals zoveel rode druiven. Maar men vindt dat een Barolo ,een Bordeaux, een Chianti, etc, donkerrood moet zijn. Over de hele wereld wordt dus een techniek toegepast die "bloeden" heet. Het eerste sap dat uit de pers komt lopen (vaak nog voor dat er uberhaupt geperst wordt) wordt opgevangen en op een reductieve manier (zoals de meeste witte wijn) gevinifieerd. Een rosé is dan het resultaat en in dit geval van de Nebbiolodruif dus. En daar heeft hij zijn serieuze, droge karakter van, kruidig, droog, vol van smaak. Echte wijn.....
Druivensoort | Nebbiolo |
---|---|
Landen | Italië |
Streek | Piëmonte |
Prijscategorie | € 11,75 |
Kleur | Rosé |
Producent | Nino Costa |
Oogstjaar | 20 |