Maandelijkse Archieven: Maart 2012
-
Maart 26, 2012
Het lijkt een tegenstrijdigheid, het voeren van een webwinkel en het persoonlijk kunnen adviseren van je klanten. En toch is het wat ik probeer te doen.
Daar is dan wel een samenspel met, lees terugkoppeling van, je klant voor nodig.Een van mijn klanten maakt er zijn dagelijkse bezigheid van om over dit soort dingen na te denken: hij coacht mensen bij het maken van hun keuzes en bedenken van nieuwe ideeen. Vaak worden deze geboren uit een vraag, een behoefte.
Zijn wens is om een beeld te krijgen van zijn eigen “smaakprofiel” : wat vind ik nou lekker en hoe weet ik dus wat ik moet kopen. Het idee; hij wordt (bijv. door mij) gecoacht tijdens zijn zoektocht naar “zijn wijnsmaak”. Dit zou 1 op 1 kunnen, maar ook in groepjes. Ik vind het een hardstikke leuk idee en wil deze uitdaging graag aangaan.
Dus als u denkt: “dat lijkt mij ook wel wat”, laat het me dan weten, dan kunnen we aan de slag.
In het verlengde daarvan lig
-
Maart 14, 2012 2
Het begint al een traditie te worden. Erwin en Ad op de Prowein in Dusseldorf. 2 kleine jongens in Luilekkerland. En elk jaar weer doen we interessante kontakten op en ontdekken we nieuwe wijnen, soms omdat we er naar zochten en soms puur bij toeval. U wilt het vast niet van ons geloven, maar dat is hard werken hoor, alles uitspugen enzo.
Wat we precies gevonden hebben vertel ik vandaag nog niet, om de spanning er een beetje in te houden. Maar het zal altijd passen in het concept van bijzondere wijnen van autochtone druivenrassen of bijzondere variaties op bekendere rassen. En natuurlijk nieuwe jaargangen van aloude bekenden. Zo liet Querbach ons van een van zijn series alle jaargangen vanaf 2000 proeven, met commentaren als: dit gaat goed bij eendenbout, deze bij kalfsvlees, die bij kip enzovoort. Wat een mooie wijnen en wat een verschil dan toch ook weer bij elke nieuwe jaargang; alles wat wijn zo afwisselend en interessant maakt in één serietje gedemonstreerd: prachtig.